ISO 3834 Belgelendirmesi için GSİ Kaynak Mühendisliği
Endüstriyel ürünlerin imalatı için yaygın olarak tercih edilen imalat yöntemi kaynaktır. Kaynaklı birleştirme yöntemi ile basınçlı kaptan endüstriyel tesislere, vinçten makinelere kadar geniş bir ürün yelpazesi imal edilebilmektedir. İmalatın maliyeti ve ürün kalitesi üzerinde kaynağın önemi oldukça büyüktür.
Standart olarak nitelendirilen ISO 3834 kaynaklı imalat yapan üreticilerin metallerdeki ergitme kaynağı yönteminin esas alınarak uygulandığı bir kalite belirleme standartıdır. ISO 3834 standartı, sadece kaynak ve kaynakla ilişkin işlemlerden etkilenebilecek olan ürünün kalitesi ile ilgilidir. Standart aynı zamanda imalat yapanların kaynak kalite sistemlerinin değerlendirme altına alınması için de bir temel görevi görmektedir.
Malzemenin seçimi, sarf malzemelerinin belirlenmesi, kaynak koordinasyon personel eğitimleri, personellerin sertifikalandırılması, kaynaklı imalatın yapılması kaynaklı imalat konroller tasarım aşamalarını oluşturmaktadır.
TÜRKAK Akreditasyon Destekli Belgelendirme Hizmetleri
ISO 3834 standartları uygulaması sayesinde, kaynaklı imalat yapmakta olan firmalarda imalatın kontrol şartları altında sürekli bir şekilde yapılabilmesi garanti altına alınmaktadır.
Türkiye’de bu sektör içerisinde ilk faaliyet vermekte olan firma olma özelliğini taşıyan GSİ Kaynak Mühendisliği firmasından ISO 3834 belgelendirmesi hakkında hizmet alabilirsiniz.
GSİ Kaynak Mühendisliği TÜRKAK akreditasyonu ile belgelendirme hizmetlerini yürüttüğünden dolayı firmanızın ISO 3834 belgelendirme sürecindeki olumlu etkileri oldukça fazla olacaktır. Ayrıca sektörel bazda kullanılan belgelendirme sistemlerinde ISO 3834 kalite yönetim sisteminin uygulanması zorunludur.